مخزن پلي پروپيلن مخزن پلي پروپيلن .

مخزن پلي پروپيلن

مخزن پلي پروپيلن

مخزن پلي پروپيلن

مخزن پلي پروپيلن (Polypropylene) از پليمر پلي پروپيلن ساخته مي‌شوند كه معمولاً با نام PP شناخته مي شوند. پلي پروپيلن يك پليمر رايج در ساخت تجهيزاتي مانند لوله كشي‌، كفپوش خودرو، اسباب بازي، بسته بندي مواد غذايي، قالب تزريق، مخزن سپتيك و منهول است. اين ماده به دليل مقاومت شيميايي، عمر طولاني و وزن كم مشهور است. تانكرهاي ساخته شده از پلي پروپيلن در برابر دماي گرم و پايين مقاوم هستند. اين منابع به عنوان عايق دما نيز شناخته مي شوند، زيرا دماي خود را به سرعت از دست نمي‌دهند. قيمت مخزن پلي پروپيلن بر اساس مواد اوليه تعيين مي‌شود كه به صورت هفتگي در رينگ قيمت گذاري سهام تعيين مي‌شود.

كاربرد منبع پلي پروپيلني PP در صنايع گوناگون
مخازن پلي پروپيلن در بسياري از صنايع كاربرد دارند. مزايايي كه در عناوين بعدي ذكر خواهيم كرد آن‌ها را بسيار مقرون به صرفه و رايج ساخته است:

·       براي نگهداري مواد شيميايي خورنده مانند اسيد سولفوريك، اسيد نيتريك، اسيد كلريدريك و سديم هيدروكسيد استفاده مي­شود.

·       در صنايعي با دماي بالا تا ۱۱۰ درجه و دماهاي نسبتا پايين براي نگهداري مواد و جلوگيري از هدر رفت و تبادل دما و حرارت استفاده مي‌­شوند.

·       صنايع دارويي براي نگهداري از مواد شيميايي و بيولوژيك نياز به مخازني بسيار مقاوم دارند كه تانكر پلي پروپيلن گزينه­ مناسبي هستند.

·       در صنايعي كه نياز به نگهداري از مواد اسيدي و قليايي است نياز به مخازني است كه در برابر اين مواد از خود مقاومت نشان دهند كه منبع پلي پروپيلن گزينه‌­اي ايده ­آل براي آن‌هاست.

    

خواص پلي پروپيلن
پلي پروپيلن يك ترموپلاستيك سبك و با دوام است كه از پلي اتيلن متراكم ، سفت و محكم تر است و همچنين داراي نقطه ذوب بالايي است. پلي پروپيلن استحكام بالا و مقاومت ساختاري مناسب و مقاومت دمايي بالايي دارد.

ميتواند با استفاده از انواع فرآيندهاي جوشكاري با استفاده از هواي گرم ، اكستروژن و تجهيزات همجوشي در توليد مخازن استفاده شود. از جمله ديگر خواص اين ماده مي توان به موارد زير اشاره كرد :

·       مقاومت بالا در برابر رطوبت

·       مقاومت مكانيكي بالا در برابر بار ترافيكي و تنش هاي محيطي

·       مقاوم دربرابر استريليزاسيون با بخار

·       مقاومت شيميايي در برابر اسيد هاي غليظ و رقيق و همچنين انواع سيالات شيميايي

مخزن پلي پروپيلن انواع مختلفي دارد
 

·       مخزن پلي اتيلن دفني

·       مخزن فايبرگلاس

·       مخازن فوم دار

·       مخزن GRP

·       مخازن پلي پروپيلن

·       مخزن پلي اتيلن

 

هزينه تهيه پلي پروپيلن از پلي اتيلن بيشتر است. همچنين به دليل شاخه جانبي، ممانعت فضايي و محدوديت در چرخش زنجيره را سبب ميشود. در نتيجه استحكام افزايش مي يابد و در عين حال انعطاف پذيري كاهش مي يابد. دماي ذوب پلي پروپيلن از پلي اتيلن بيشتر است و خاصيت بلورينگي دارد. در نتيجه اگر نياز به مقاومت بالاتر و دماي بيشتر كاربري باشد از مخزن پلي پروپيلن بايد استفاده كرد. همانطور كه بيان شد يكي از كاربرد هاي پلي پروپيلن ساخت مخازن مي باشد.

مخزن پلي پروپيلن براي نگهداري مواد شيميايي اعم از اسيد ها و برخي بازها كاربرد دارد. اين مخازن حتي از مخازن GRP يا مخازني كه پوشش لاستيك دارند براي كاربرد مواد شيميايي بهتر است.

نحوه توليد مخزن پلي پروپيلن
مخزن پلي پروپيلن معمولا به 2 روش توليد مي شود.

 

·       روش اول: قالب گيري دوراني

در اين روش از پودر پلي پروپيلن براي قالب گيري استفاده مي شود و با استفاده از قالب گرفته شده، مخزن شكل مي گيرد و شكل ظاهري آن مشخص مي شود.

 

·       روش دوم: استفاده از ورق هاي پلي پروپيلن

در اين روش با استفاده از ورق هاي پلي پروپيلن ضخامت مخازن را مشخص مي كنند و آنها را مي سازند. از اين روش بيشتر براي ساخت مخازن مكعبي و استوانه اي استفاده مي شود.

ويژگي مخزن پلي پروپيلن
كوپليمر Copolymer يا بَسپار ناهمگن، پليمري مشتق شده از بيش از يك نوع مونومر است. پلي پروپيلن با توجه به ساختار آن، داراي مقاومت دمايي بسيار بالاتري است. به همين خاطر به اين نوع مخزن پلي پروپيلن (HTPP) نيز گفته مي‌شود. اين نوع منابع مي‌توانند دمايي در حدود ۱۱۰ درجه سانتي گراد را بدون تغيير شكل و ساختار، تحمل نمايند. از ويژگي ها و مزاياي مخزن پلي پروپيلن مي توان به مقاومت كششي آن در برابر تغييرات دمايي اشاره نمود. توليد و همچنين تميز كردن مخزن pp كار ساده اي مي باشد و نيازي به استفاده از تجهيزات پيشرفته نيست.

استفاده از ماده پلي پروپيلن در صنايع ساخت منهول و دريچه منهول
كشورهاي پيشرفته سعي در استفاده هر چه بيشتر از ماده پلي‌پروپيلن در ساخت انواع منهول، لوله، مخازن دوجداره و… مورد استفاده در زمينه‌هاي گوناگون ذخيره‌سازي آب، سيستم آبرساني و… دارند. تانكر پلي پروپيلن به گونه‌اي طراحي شده‌اند كه مي‌توانند در زيرزمين دفن شوند. با توجه به مقاومت و سبك ساخت منبع پلي پروپيلن، امكان بارگذاري تا وزن ۳.۵ تن بر متر‌مربع به روي آن‌ها امكان‌پذير است. اين ويژگي منحصر به فرد براي پروژه‌هايي كه از نظر قيمت زمين يا مساحت دچار محدوديت هستند، حائز اهميت مي‌باشد.

اهميت كاركرد و خواص مخزن پلي پروپيلن
·       مقاومت خوردگي بسيار عالي

·       مقاومت كششي

·       دانسيته كم

·       مقاومت شيميايي عالي

·       هزينه كم توليدي

·       عدم نفوذ آب و يا خروج مواد از مخازن

نحوه نگهداري از مخزن پلي پروپيلن
براي نگهداري از مخزن پلي پروپيلن و افزايش بهره وري و عمر مفيد آن، بهتر است به چند نكته مهم توجه كنيد و آن را به كار بگيريد. اين نكات و موارد از اين قرار هستند:

 

·       تابش مستقيم نور خورشيد باعث افزايش خاصيت خورندگي مواد اسيدي مي شود. براي جلوگيري از اين اتفاق بهتر است مخازن پلي پروپيلن را با رنگ هاي ضد تابشي رنگ آميزي كنيد.

·       مخازن را در محيط هاي متعادل و خنك نگهداري كنيد تا خواص مايعات اسيدي و قليايي تغيير نكنند. البته منظور از خنك، خيلي سرد نيست.

معايب مخزن پلي پروپيلني
در ادامه به بيان معايب مخازن پلي پروپيلن مي پردازيم. البته قبل از آن لازم به ذكر است كه تمامي مخازن داراي مزايا و معايبي هستند كه با شناخت آن ها مي توانيد از آن ها به صورت بهينه استفاده كنيد.

 

·       با توجه به فرايند توليد براي ساخت انواع مخازن پلي پروپيلن محدوديت هايي وجود دارد و نمي توان هر ابعاد و ظرفيتي را ساخت.

·       اشعه خورشيد، تركيبات پلي پروپيلن را به مرور تضعيف مي كند به همين دليل گزينه مناسبي براي فضاي باز محسوب نمي شود.

·       داراي ساختاري نرم است اما بايد توجه داشته باشيد كه در برابر ضربه مقاوم نيست، امنيت آن پايين بوده و با ايجاد يك سوراخ در بدنه مي توان به سادگي مواد داخل مخزن را سرقت كرد.

·       با گذشت زمان، مواد شيميايي موجود در مخازن جذب ساختار بدنه آن شده و باعث مي شود يكپارچگي مخزن از بين برود. تمامي مدل ها رنگ پذير نبوده و نمي توان آن ها را رنگ كرد.

·       پس از طي شدن عمر مفيد، قابليت بازيافت نداشته و باعث ايجاد آلودگي مي شود.

·       در تحمل دماي مختلف داراي محدوديت هستند و نمي توانند هر دمايي را تحمل كنند.

·       قابليت اشتعال آن بالاست و اگر در معرض دماي بسيار بالا قرار بگيرد، به سرعت آتش مي گيرد

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۲۲:۱۵ توسط:نسيم موضوع: نظرات (0)